Hafta sonları Ankara’da kahvaltı yapmak için güzel alternatifler bulmaya devam ediyorum. Buldukça bu yazıyı güncelleyeceğim. İş yerindeki arkadaşlarımın tavsiyesi ile tarihi bir mekanda güzel bir kahvaltı ve muhabbet etme şansı yakaladım. Kendimi Eskişehir’in Odunpazarı semtinde olduğunuzu gibi hissettiren yer Altındağ Hamamönü oldu. Restore edilmiş evleri ve mistik havası ile ruhunuza ve gözünüze hitap eden bir yer. Kahvaltı sonrasında gezecebileceğiniz müze ve el işleri sergileri mevcut. Ayrıca burada Mehmet Akif Ersoy Müzesi, Taceddin Sultan Camii ,Hacı Musa Camii ve Karacabey Tarihi Hamamı bulunmaktadır. Sanat Sokağındaki ev ve konaklarda gümüş takı, ebru, cam vitray sanatçılarının eserlerini görebilirsiniz.
Kahvaltı için gittiğinizde mevsimsel olarak yer bulamayabilirsiniz. Sokaklar kahvaltı sunan mekanla rla dolu ancak bir çoğu vasat. meydandan aşağı indiğiniz gibi sizi davet eden mekanlara pek aldanmayın. Menüleri dikkatlice inceleyin ve fiyatları öğrenin. Benim size iki mekan tavsiyem var. Serpme Kahvaltı, Kahvaltı tabağı ve bunun haricinde diğer yemek çeşitlerini de bulabilirsiniz.
Hipokrat Cafe – > İletişim
Lezzet-i Tarih – > İletişim
Oraya gitmişken birde hamam sefası yapmak isterseniz Tarihi Karacabey Hamamını değerlendirebilirsiniz. Tarihçesini aşağıdaki gibi yazmışlar.
Karacabey Külliyesi eski Ankara şehrinin kenarında, Hacettepe yakınında yer alır. İmaret cami, türbe ve hamamdan oluşan külliyenin vakfiyesinin 844 H./ 1440 M. yılında hazırlanması tesislerin bu tarihte tamamlandığını gösterir. Tarihi Karacabey Hamamı da bu külliyenin bir parçasıdır. Tarihi Karacabey Hamamı Vakıf Külliyesi II. Murat’ın Kadı Askeri olan Celalettin Karacabey İbn-i Abdullah tarafından yaptırılmıştır. 1427 yılında inşaatına başlanan ve 13 sene süren inşaattan sonra 1440 yılında bitirilen Karacabey Hamamı Ankara’nın en eski tarihi eserlerinden birisi konumundadır. Hamamönü semti de adını Karacabey Hamamından almıştır.
Tarihi Karacabey Hamamı ile ilgili daha detaylı bilgiyi sitesinden elde edebilirsiniz. -> İletişim ve Site
Şahsen kahvaltı, gezi gibi her gittiğim seferde Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve Tacettin Degahındaki diğer mevtalarıda ziyaret ediyorum. Sizlerede maddi olarak yaşadığınız tatminin ardından manevi tatmin için tavsiye ederim.